perjantai 13. maaliskuuta 2015

DIY-DRAWSTRING BACKPACK

Seuraava diy-projekti on kaikille peruskoulun kässätunneilta tuttu nyöritetty jumppakassi/ selkäreppu/ kangaspussukka mikä lie (jos joku tietää kassin virallisen nimen nii jakakaa :D). Tosin tuohon aikaan kassit oli vohvelikankaisia väkerryksiä, joita koristeltiin kilpaa ristipistoin kolmosluokan tyttöjen kesken. Muistan hämärästi edelleen omani.. Hitto että olin ylpee.

Idis kassiin lähti siitä kun niitä alko käveleen vastaan kaikkialla henkkamaukasta Lindexiin. Olin hilkulla jo kävellä kassalle erään version kanssa, kunnes hokasin kuinka helppo reppu ois toteuttaa itte! Tuumasta toimeen ja kangaskauppaan, meikän valinta oli musta keinonahka.

Ja taas mennään!!



Kassin tekoon tarvitset:
- Päällyskangas/ tässä keinonahkaa
- Vuorikangas/ tässä puuvillaista lakanakangasta
- Rengasniittejä/ tässä 11mm kokoisia
- N. 4 metriä narua
- Vasaran, kyllä luitte oikein :D


1. Leikkaa kankaat samankokoisiksi. Mun kassin mitat on n.45 x 55cm. Muista jättää molemmille sivuille saumavaraa ja kassin suulle tilaa narukujalle. Ompele sivut yhteen, muista jättää n. 5cm reunaa ompelematta. Kankaiden pitää olla ommellessa nurinpäin! Käännä päällyskangaspussi ompelun jälkeen oikeinpäin.


2. Sujauta nurin kurin oleva vuorikangaspussukka päällyskangaspussin sisään. Asettele ne kohdakkain. Taita ompelematta jätetyn yläkaistaleen reunat (4kpl) oikealla olevan kuvanlailla, ompele taitokset.


3. Taita nyörikujat, ompele parin sentin päästä taitoksesta. Tämän jälkeen kassin pitäisi näyttää samalta kuin oikealla olevassa kuvassa!


4. Ompele alanurkat kuten kuvassa. Hakkaa rengasniitit molempiin kulmiin!

Pakko kertoa tähän väliin, että olin ihan hemmetin lähellä etten alkanu naputtamaan niittejä kiinni meän lasipöydällä :'D Mulla oli kirjaimellisesti vasara jo ilmassa valmiina lyömään. Huh.. Tästä meinas tulla astetta kalliimpi kassi.


4. Loppusuoralla ollaan!! Leikkaa narusta kaksi n. 2m pätkää, polta päät etteivät purkaudu. Pujota naru kertaalleen hakaneulan kanssa kujan läpi ja solmi päät renkaan kohdalle.


5. Toista sama toiselle puolelle! Huomaa että naru tulee kulkemaan kujasta kaksin kerroin, ettet tee siitä liian kapeaa.


6. DO, DID, DONE!!!!!!

Oon niin ylpee kätteni jäljestä!! Ihan yllätyin kuinka siistin ja viimeistellyn näkösen siitä sain :D Sain Tonillekki pariin otteeseen vakuutella, että kyllä, minä sen tein! Kaiken kaikkiaan kassin väkertämiseen meni noin.. tunteroinen? Vähän yli ali. Kangasta vaihtamalla saa repusta omannäköisen eikä vuorikangas ole välttämätön. Tää on ihan pörfect jumppapussiksi, ihan perus arkikäyttöön tai vaikka festareille!

Mitä tykkäätte? Kuka meinaa testata??

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGILISTA / BLOGLOVIN

39 kommenttia:

  1. Heei kätevä idea tehä ite tommonen! Hyvin oot kyllä toteuttanut tän postauksen :) Mie ostin hiljattain tuollasen 15eurolla hm:ltä ja oon kyllä niin tykännyt siitä! Ihan huippu kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki ja niin helppoo! :) Kiitos!! Pyrinki siihen että tätä ois mahollisimman helppo seurata että ohjeen voi oikeesti toteuttaa itte kotona. Nyt teet ittelles toisen jostain kivasta matskusta ;)

      Poista
  2. Ihan huippu!!! Mun kädet ei kyllä pystyis tommoseen, voisin tilata tämmösen sulta haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpö höpöööööö! :D Tää on oikeesti tosi helppo ;) Testaaa!

      Mutta ilmotan jos alotan kassien massatuotannon, hahaa.

      Poista
  3. Ei vitsit, tosi hieno tuli! Mä laitan tän ohjeen talteen ja väkerrän sitten koti kotona oman kassin! :--)) Jotenkin kun tekee itse jotain, siitä on niin ylpeä ja tulee hyvä mieli :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiitos!! Ehottomasti laita, innolla ootan lopputuloksen vilahtamista asukuvissa sitten ;) Siitä saa niin ison onnistumisen elämyksen että huhhuh.

      Poista
  4. Mahtava! Oli niin selkeet ohjeet, että voisin uskaltaa ehkä itekin kokeilla tommosen tekemistä... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö?? Jeee, kokeile :) Tää on oikeesti tosi helppoo ja hauskaa!

      Poista
  5. Voi tosi kaunis, mä taidan kyllä kokeilla tätä :) Kiitos idiksestä, ihan huippu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitooos :) Aivan mahtava kuulla että innostuit! Oles hyvä vaaan <3

      Poista
  6. Cool! Tollanen ois kyllä näppärä festareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii ois! Helppo kantaa ja tää on oikeesti melkonen tilaihme ;)

      Poista
  7. Eikä miten näppärä!! Oot kyllä kekliäs ja nää ohjeetkin ihanan selkeet <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, onnistuin siis tekeen oikeesti selkeet ohjeeet!! :) Kiitos <3

      Poista
  8. Huikee! ite ajattelin tälläisen tehdä töihin. mahtuu hyvin tarvittavat kamppeet mukaan ja on vielä persoonallinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittiii :) Tää ois semmoseen tarkotukseen just passeli! Tää on siitä kyllä kiva, että mtaskuu vaihtamalla saa aina omannäkösen ;)

      Poista
  9. Wow, todella hieno! Pitää ehkä itsekin marssia kangaskauppaan tämän postauksen innoittamana. :-)

    VastaaPoista
  10. Oi vitsi toi on ihan sairaan magee, pitää kyllä varmaan itekki kokeilla tehdä!!

    VastaaPoista
  11. Ihana ohje! Ja lopputulos! Ja se on ihan parasta kun näkee oman käden tuloksen :) pitäisköhän kokeilla itsekin.. epäilen kyllä laatua mun tekemässä repussa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thaaanks! :) Se on ihan paras fiiilis. Todellakin koklaaat, tää on tosi helppo toteuttaa ;)

      Poista
  12. Aivan törkeen magee!! :) Itekki kattellu noita kasseja kaupoissa jo iät ja ajat ja musta tuntuu että mä mun käsitaidoilla taidan sen kaupasta hankkiakki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitooooos!! :) Hei, mieti kuinka spesiaali se kassi olis ku teet itte ;) Sitä arvostaa ihan uudellalailla kun sen väkertää omin kätösin alusta saakka!

      Poista
  13. Oi että, tulipas inspiraatio! Sellanen kysymys vain, että minkä hintaiseksi tuli loppujen lopuksi tuon reppu? :) Oon nimittäin sen verran poropeukalo, että jos suunnilleen samalla hinnalla löydän jostain liikkeestä niin ehkä parempi säästää hermoja, haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Mulla meni kankaisiin n. 10e (keinonahka oli hieman tyyriimpää), narut oli omasta takaa mutta luulisin metritavarana kaupasta olevan melko edullisia ja rengasniitti setti oli 12 euroa, mutta siitä riitttää muihinkin projekteihin piitkäksi aikaa. Eli n. 20e, mikäli ei omista niittejä entuudestaan!

      Poista
  14. Eikä! Mäki haluan tuollaisen <3

    VastaaPoista
  15. MAHTAVA DIY..Meen heti maanantaina ostamaan kangasta.Ostin omani bik bokista mut se ei oo lähelläkään näin hieno ku tä sun tekemä. Kiitos että teit tämän postauksen. :) Lisää tälläsiä <3

    VastaaPoista
  16. Millaset asetukset laitoit ompelukoneeseen ja tarviiko tähän nahka neulaa ?? Terv. Vasta opettelen ompelukoneen käyttöä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että tykkääät!! Ja ole hyvä vain, diy-juttuja tulee lisää sitä mukaa kun inspiraatio uuteen ideaan iskee ;) Itte ompelin ihan normaalilla neulalla ja perus suoralla ompeleella, en oikeestaan muuttanu asetuksia ulko- ja vuorikankaan välillä ollenkaan. Keinonahka oli sen verran ohutta! :)

      Poista
  17. Oho aika magee! Pitänee kokeilla kun menee porukoille jossa mun ompelukone sijaitsee. Mistä löysit noin kivaa kangasta :) ? Euronkankaasta vai ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kokeile ihmeessä :) Sieltäpä juuri, oli muistaakseni vielä sieltä "tilkku" laatikosta just oikeen kokonen palanen!

      Poista
  18. Siis etsin tätä eilen joka puolelta ihan turhautumiseen asti ja tänään vihdoin muistin että mistä blogistä ohje löytyy! Pakko käydä tänään kangaskaupoilla. En vaan ihan tajunnut tota narunpujottamistekniikkaa, pystyistkö selittämään blondille vielä uudemman kerran..? :--D Niin ja jos ei osta noita renkuloita, niin voikohan narun pujottaa vaan itse tehdystä reijästä ja solmia, tai ommella tonne kassin sisälle siitä alanurkasta?

    VastaaPoista
  19. Siis etsin tätä eilen joka puolelta ihan turhautumiseen asti ja tänään vihdoin muistin että mistä blogistä ohje löytyy! Pakko käydä tänään kangaskaupoilla. En vaan ihan tajunnut tota narunpujottamistekniikkaa, pystyistkö selittämään blondille vielä uudemman kerran..? :--D Niin ja jos ei osta noita renkuloita, niin voikohan narun pujottaa vaan itse tehdystä reijästä ja solmia, tai ommella tonne kassin sisälle siitä alanurkasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, huippu että viimein löysit oikeeseen osotteeseen!! :D Toi narun pujottaminen on tosi vaikee selittää, tsekkaappa tän ohjeen sama kohta: http://www.punkprojects.com/2013/01/drawstring-backpack-diy.html , eli narut pujotetaan yks kerrallaan samallalailla, mutta eri puolilta! Kerro jos jäi vielä epäselväksi :)

      En suosittele tekemään reikiä ilman rinkuloita, koska reiät voi revetä. Mutta alanurkkaan ompeleminen toimii aivan yhtä hyvin :) Se on oikeestaan ulkonäkökysymys kummin tekee!

      Poista
    2. Kiitos ihan hirmusesti, selväksi tuli! :-D Ihanaa, en malta odottaa. Just kävin hankkimassa kankaat ja narut.

      Poista