sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

TAUSTA DILEMMA

 NEULE H&M / TAKKI H&M / HOUSUT 2HAND / KENGÄT H&M /LASIT KOMONO* saatu

Kuvat / Susanna Plane

Mitä kuvaamiseen tulee, tiedän aika hyvin ne jutut mistä tykkään ja mistä en. Tiiän kuvakulmat jotka toimii, miten haluan rajata kuvat, kuinka pystyy kattomaan sopivasti sivuun silleen että silmistä näkyy muutakin ku valkoset munat (tässä meni ihan sika kauan :DD) ja millanen tausta näyttää hyvälle.

Muutama tausta jota karsastan on a) kirjavat tai muuten vaan rauhattomat taustat (esim. ihmisiä vilisevät kadut) ja b) punaiset tiiliseinät. Ei hitto, ongelmansa kullakin, hahaa.

Tää tiiliseinä-kammo on siitä aika naurettavaa, koska Tampere on pelkkää punasta tiilitaloa ja piippua pullollaan :D Nää "kammot" ei varsinaisesti rajota kuvaamista, muttei se helpotakkaan. Tämmösten taustojen kaa saan aina taistella niitä muokatessa, lopputuloksessa on jotain mikä moikkaa. Sillon homma menee ylianalysoinniksi ja käy näin. Tosin tällä kertaa kuvauspaikan rauhattomuus ei ahdistanu mua ollenkaan! Vältyin överiltä muokkausrumbalta, ja mun takana huojuvat eurolava läjät sopi ku asun ideaan ku nappi silmään. Maybe there is still hope for me!!!

Osaatteko ees aatella tämmösiä asioita? Oonko ainoo pöpipää joka stressaa tämmösistä asioista?

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGILISTA / BLOGLOVIN

15 kommenttia:

 1. Ääh mä en oo vielä oppinut tota sivulle oikein katsomista :D aina ku koitan ihan normisti katsoo sivuun ni mulle käy just noin, että näkyy vaan valkoset silmät! :D mä oon tosi tarkka kans taustoista, en halua sinne mitään ylimääräistä. Punaista tiiliseinäkammoa mulla kuitenkaan ei ole ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä aina luulee kattovansa silleen vienosti sivuun!! :D Mulla oli ennen vielä pahempi tää tausta ongelma, ku oli vielä vanha kamera.. Uus objektiivi onneks auttaa, nii saa taustoihin pehmeyttä :) Ei näy joka lenkkeilijä ja stop merkki taustalla!

   Poista
 2. Haha, just hyvä! Mäkin olen aikamoinen taustojen "stressaaja". :D Esim. tällä hetkellä pahimpana se, että tuleeko taustalle liikennemerkkejä, autoja tai ihmisiä kirkkaissa vaatteissa - ne on ihan no no. Tosin esim. autotkin voivat näyttää ihan kivoilta jos ne ovat kauempana ja epätarkkoina... mutta mieluiten ei tällä hetkellä. Aiemmin stressasin valon tuloa, nyt olen sen suhteen jo jotain oppinut, jee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkööö! :D En oo siis ainoooo! Joo noi on pahoja.. Mikään ei oo pahempaa ku muuten onnistuneessa kuvassa hiihtää kirkkaissa tuulipuvuissa oleva pariskunta, haha! Siinä ei photoshoppikaan enää pelasta :D Mulla helpotti tosiaan tää ongelma kamerakaluston uusimisen jälkeen, saa vähä sitä taustaa sumeemmaksi.

   Poista
 3. Et oo tosiaankaan ainoa :D Mun mielestä taustalla on tosi iso vaikutus!
  Sä tunnut aina onnistuvan kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee!! :D Sillä on oikeesti ihan älyttömän iso vaikutus,ja kiinnitän ite siihen koko ajan enemmän ja enemmän huomiota. Voooi kiitos :)

   Poista
 4. Jess näistä tuli kivoja! Ja toi tausta tosiaanki on just bueno näihin, onneks lämpenit idealle ;D ja hei sun täytyy opettaa mulle toi sivulle katsomis-kikka ! Mä en todellakaan osaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniiiii, olit oikeessa koko ajan :D Välillä on hyvä hypätä ulos mukavuusalueeltaan! Mie opetan ;) Siihen on kikkansa!

   Poista
 5. Kyllä taustalla on suuri merkitys ja haluaisin itsekkin panostaa kuvauspaikkoihin enemmän :) sulla tuntuu aina olevan tosi kivoja ja erilaisia kuvauspaikkoja! Tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niii on! Mie pietän mielessäni semmosta pientä kuvauspaikka-pankkia jonne tallennan potentiaalisia kadunkulmia ja rakennuksia joiden luona vois kuvailla ;) Kiittiii <3

   Poista
 6. Mäki oon tosi tarkka taustojen kanssa ja aattelen kaikkia noita kuvakulmia, sitä miten kuvan aion leikata ja niin edelleen. :D Rauhattomat taustat on vaikeita, mutta tiiliseiniä mä sen sijaan rakastan! Se jotenkin sopii mun tyyliin, pidän siitä sen punertavanruskeastaväristä, ja siitä karhean epätasaisesta tekstuurista, jota se vanhoissa tiiliseinissä on (uudet tiiliseinät on ihan tylsiä :D). Kotikotona mun huoneen yksi seinä oli punainen tiiliseinä siinä missä muut olivat valkoiset / ikkunaa, ja ikävöin sitä seinää edelleen! Semmonen huomioseinä tuo sopivasti särmää oikeaan paikkaan sijoitettuna, mutta jos sitä punatiiltä on liikaa (kuten asuinalueissa jossa kerrostalot on punatiiltä, kuten just monessa paikkaa Tampereellakin), niin eihän se sitten enää ole niin viehättävää kun tulee yliannostusähky. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että tuun koko ajan vaan tarkemmaksi ja tarkemmaksi näiden juttujen kaa :D Ja nää on niiin makuasioista!! Tykkään niinku muuten tiiliseinästä just sisustuksessa yms, mutta kuvissa en kestä sitä. En tiiä riiteleekö mun ihonväri tai joku sen kaa, hahah :D Aika kaukaa haettua, mutta joku siinä on...

   Poista
 7. Vitsi kun mä rakastan tota neuletta <33

  VastaaPoista
 8. Täällä kanssa yksi taustoista stressaava :D Oon huomannut etten niin välitä välttämättä muiden kuvissa rauhattomista taustoista, mutta omiani syynään liiankin tarkkaan. Nyt kammottaa taas tää kevätaika, kun hankien alta paljastuu rumat ojat, eikä mulla oo aina mahdollisuutta mennä kuvaamaan siisteille keskustan kaduille. :D Ehkä sitä jotenkin pärjää!

  VastaaPoista