maanantai 13. lokakuuta 2014

DIY-TAULU

Meidän koti alkaa olla viittä vaille valmis! Viimeisiä silauksia kaipaillaan sinne tänne ja yksi näistä paikoista on seinät. Siispä kaksi viikkoa kestäneestä Gossip Girl-maratoonista inspiroituneena (klik!), päätin puuhailla jotain kivaa omin kätösin seiniä peittämään!
Näin taulu syntyi:

Tarvit taulun pohjan jolle kuva tulee. Tähän käytin lastulevyä - erittäin edullista ja helposti maalattavaa. Lisäksi tarvit maalia, pensselit ja maalarinteippiä kuvion rajaamiseen. Maalaamiseen käytin ihan perus huonekalumaaleja.

Maalasin levyn valkoisella kahteen kertaan. Annoin maalin kuivua pihalla pari tuntia ennen toista kerrosta. Jos käytätte saman tyylistä paksua pohjaa, muistakaa maalata myös taulun reunat!

Seuraavaksi hahmottelin halutun kuvion ja teksin lyijykynän ja viivottimen avulla maalattuun pohjaan. Tää oli kyllä odotettua pikkutarkempaa hommaa kuin osailin uumoilla.. Nyt ois tarvittu semmosta old school piirtoheitintä! :D

Teippasin ääriviivat maalarinteipillä ja mattoveitsellä pyöristelin kulmia äärirajojen mukaan. Maalasin isot kirjaimet ja nuolen teippien sisältä. Pienemmät yksityiskohdat ja tekstit tein vapaalla kädellä pikku siveltimellä.

THA-DAAA! Valmista tuliTällä päässä ollaan tosi tyytyväisiä tulokseen! Kirjaimet ja fontti ei ole täysin luotisuoria tai tismalleen kuin inspiraationlähteenä toimineessa versiossa, mutta oma kädenjälki saakin hieman näkyä :)

Mitä ootte mieltä? 

15 kommenttia:

 1. vauuu!!! Syytäkin olla tyytyväinen :)<33

  VastaaPoista
 2. Ihan lievästi herättävät välissä kateutta nämä sun kädentaidot – eli sanomattakin selvää että hieno on!

  VastaaPoista
 3. onpa hieno! mistä ostit lastulevyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) K-raudasta! Täällä ainakin sai paikan päällä leikattua vielä oikeaan kokoon valmiiksi

   Poista
  2. jes mahtavaa =)

   Poista
 4. Hui, mulla menisi vielä tuo valkoiseksi maalaus, mutta luovuttaisin viimeistään noiden kirjainten kohdalla :D Että taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa ihana :D Kuule helppoa se on kunhan vaan hermot kestää! Kiitoksia!

   Poista
 5. Oih mikä mieletön taulu! Ratkaisu on luova ja ei oo mitään merkitystä vaikka kaikki ei olekaan aivan viivasuorassa :--) Kokonaisuus on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aawww kiitos! Vähä nuin mieki sen ittelleni perustelin ;) Ja sain onneksi suurimmat kurvit suoriksi pikku pensselillä, hahaa!

   Poista