torstai 14. elokuuta 2014

DIY PENKINPÄÄLLINEN

Voi että! En oo ollu näin innoissaan postaamisesta sitten.. No sen kun koko homman aloitin :D Oon semmonen ihminen joka rakastaa tehdä asioita itse, olla luova ja käyttää kädentaitojaan. Tää on niiiiin mun juttu! Eilen sain puuhailla oikeen olan takaa ja tein meidän uuteen kotiin jotain ihanaa. Pehmustettu penkinpäällinen oli jotain mitä kipeästi tarvittiin meän eteisen kaapin päälle, jotta kenkien jalkaan pukeminen helpottusi. Kooltaan lipasto on 40x120 ja tiesin että valmiina en tule päällistä löytämään joten... Do it yourself- time!! <3 

Kaapit kuulu alunperin Tonin mediakalustesettiin joka ruuvataan seinään tv:n yläpuolelle. Mutta asiaahan ei ole kiveen hakattu joten nyt ne lepää eteisen lattialla ;) Penkki oli tosi helppo toteuttaa kun tarvittavat varusteet löytyy. Näin penkki syntyi:


TARVIT: 1. Taso/ lokerikko jonka päälle päällinen tehdään 2. Vaneria/ lastulevyä tason mittojen verran (tässä 40x120) 3. Vaahtomuovia tason mittojen verran 4. Kangas päälliseen 5. Niittipyssy, sakset ja mittanauha


VAIHE 1. KANKAAN MITTAUS/ LEIKKAUS: Kangas jota käytän löytyy Ikeasta nimellä: Margarea. Kankaan tulee olla huonekalutekstiiliksi sopivaa, paksua joka kestää kulutusta. Osta kangasta reilusti (n. 10-15cm) yli tason mittojen. Itse ostin sen verran reilusti että kankaan lopusta saa pari tyynyä.


VAIHE 2. SILITÄ JA PINOA: Kun kangas on oikean kokoinen silitä se, huomoi kankaan mukana tuleva pesuohje. Sen jälkeen pinoa materiaalit koottavaksi siten että alimmaisena on kangas oikeapuoli tasoa päin, vaahtomuovi ja päällimmäiseksi lastulevy.


VAIHE 3. NIITTAUS: Tarkista että vaahtomuovi ja lastulevy ovat keskellä kangasta. Tämän jälkeen ala niittamaan kangas levyyn. Aloita pitkien reunojen keskeltä ja etene vuoretellen puolelta toiselle. Muista vetää kangas tiukalle ennen kuin niittaat jotta päällinen istuu napakasti.


VAIHE 4. PÄÄDYT: Taittele päällisen lyhyet päädyt kuin lahjapakettia paketoitaessa. Taita kangas kaksinkerroin mahdollisimman siististi koska laskokset jäävät näkyviin. Niittaa kiinni levyyn samallalailla kuin pitkät sivut.


VALMISTA TULI!! Lopputuloksen tulisi näyttää kutakuinkin tältä päällisen alapuolelta. Makee, helposti vaihdettava ja toteuttettava sisustuksen piristäjä olkaa hyvät! Tää kuosi tukee niin hyvin meidän kämpän värejä ja kankaan "Lappi"- teema joka tuntuu ihanan kotoisalta :)

Päällisen toteutus oli helppoa ja suhteellisen halpaa. Kangas maksoi 5,99e/ m, lastulevy 2-3e ja kallein osa oli vaahtomuovi joka maksoi n. 16e. Isolta vaivalta säästyin siinä että levy että muovi leikattiin oikeaan kokoon jo liikkeessä. Kangas valinnalla voi vaikuttaa suuresti päällisen hintaan, itse löysin onneksi omani halvimmasta päästä. Kokoamiseen meni aikaa n. 20 min. Olkaa rohkeita, kokeilkaa ja kertokaa miten onnistu! :)

Oliko kiva postaus? Mitä tykkäsitte? Haluatteko nähdä tämän tyylistä postausta tuleivaisuudessa?

34 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset! :) Mielyttää myös omaa silmää

      Poista
  2. Oi hei tulipa ihana! Ehkä jonain päivänä kun täältä hoassilta muuttelee pois niin saa vähän inspistä sisustaakkin omaa asuntoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiiii kiitoksii! Hahaa imet nyt ittes täyteen inspistä nii sitten kun aika on oikea voi laittaa haiseen kunnolla :D

      Poista
  3. Lisää näitä! Itekkin on tullu tehtyä itse kaikkea sisustuslaatikoista omaan kulmasohvaan - hyvää inspiraatiota tälläset sisustuspostaukset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiitos kommentista :) Ojjoi kuulostaa mahtavalta! Ihana kuulla että tykkäät, tällaisia postauksia on mukava tehdä.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiiitos! Tekaseppa teillekki tuommonen ku saatte rempan valmiiksi ;)

      Poista
  5. nää on ihania nää diy jutut!!! �� meki ku muutettiin niin innostuin tekeen sohvapöydän antin kaa:) tosikiva päällinen tuli ja halvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee!! Taidanpa siis laajentaa postaus tarjontaa pysyvästi ja alkaa välillä kirjotteleen diy- juttuja kun näistä tykätään :) Ihana että jaksatte puuhailla! Pesän rakennusta parhaimmillaan ;)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitoksia!! Oon ihan hämilläni kuinka ihmiset on tästä tykkäilly :3 Ihanaa

      Poista
  7. Ihan superhauska! Näyttää vielä sen verran helpolta, että tuollaista voisi itsekin kokeilla jos tarvetta olisi! Nice (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kangas teki tästä vielä astetta ihanamman :) Kokeile ihmeessä! Tekeminen oli oikeasti tosi yksinkertaista

      Poista
  8. vautsi vauu mikä lopputulos <3 Ihan todella hieno!

    VastaaPoista
  9. Oon yrittäny laittaa tätä kommenttia jo muutamaan kertaan, mutta ei oo jostain syystä onnistunu. Tai jos on, niin noloo jos heitän samaa juttua kolmatta kertaa :D eli siis, olikko eilen keskiviikkona Tampereen Koskikeskuksen Gina Tricot myymälässä? Jos olit niin vau mikä mimmi! Ja ihanan hymyileväinen! Tervetuloa manseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa ihana :D Monet muutki on valitellu sitä ettei saa kommentoitua ilman blogger- tiliä. Ei haittaa kuule vaikka ois tullukki kolmesti, kommentit on aina yhtä tervetulleita! Ja kyllä mie siellä eilen päivällä pyörähdin :) Tuhannet kiitokset ja hymyillään kun törmätään!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitoksia!! Inspiroiduin ku katsoin ohjeita sängynpäädyn päällystämiseen :) Aina voi vähän soveltaa!

      Poista
  11. Kivoja juttuja, mutta valitettavasti toistuvasti lukijat joutuvat lukemaan harmittavia virheitä esim. yhdyssanavirheitä on melkosesti teksteissä. Tarkkaavaisuutta (niin voit luoda itsestäsi fiksumman kuvan) vaikkakin tämä ei mitään asiatekstiä olekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen pahoillani kirjoitusvirheistä, olen koittanu viime aikoina kiinnittää asiaan enemmän huomiota! Tietoisesti oon kirjoitellu aika rennolla kädellä, mutta tiedän asian vaivaa monia. Pyrin olemaan tarkkaavaisempi tulevaisuudessa!! Lupaan!

      Poista
  12. SIIS VAU! Todella hieno ja hyvä lopputulos! :) oot sie kyllä niin taitava käsistään, ett pidä toi ja jatkahan samaan malliin! :) Ihailen muuten kerta toisensa perään sinun asukuvia. Niin onnistuneita aina ja asut niin nappivalintoja sekä täydellisiä! Täytyy sanoa et ilonen oon, että alotit vihdoin bloggauksen koska sitä oon oottanu siitä asti ku oon sua aikoinaan alkanu seuraan instanssa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaww <3 Iso kiitos sinulle! :) Mie jatkan kuule just samaa rataa! Tämmönen itte puuhaaminen on oikeesti mun juttu, kerkesin vaan unohtaa sen pariksi vuodeksi. Ja kiitos siitä kun sillon instassa kannustit minua kommenteillas. Niillä oli ja on suuri merkitys siihen että aloin oikeasti harkitsemaan blogia!! Olen iloinen että mulla sun sun kaltainen seuraaja :)

      Poista
    2. Ei mitään kiittämistä :)<3 Ja totta puhuen, miehän muistan sut jo Milla 15vuotiaasta asti kun seukkasitte J:n kanssa ;> Sekä hm:n myyjänä. Ihaillu aina sinun ulkonäköä ku oot niin kaunis ja sinun instakuvat niin ainutlaatuisia & persoonallisia. :)

      Poista
    3. Hahaa apuaaa siitä kyllä on jo aikaa!! :D Pikku teini Milla.. Oi voi vetää hiljaseksi nuo sun kauniit sanat, en voi muutaku kiittää edelleen :) <3 Oot huippu!

      Poista
  13. Hienoa Milla,oon ylpeä sinusta :-) <3 <3<3

    VastaaPoista
  14. Mistä sä ostit lastulevyä ja vaahtomuovia? Pitikö ostaa isot palat vai saitko just tarvitsemasi? :o Tuntuu etten mistää taho löytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie ostin lastulevyn K-raudasta ja vaahtomuovin Tampereen vaahtomuovi nimisestä erikoiliikkeestä! Molemmissa paikoissa ne leikkas ne valmiiden mittojen mukaan :) Eli ei tarvinnu ostaa hukkapaloja

      Poista