lauantai 1. marraskuuta 2014

SNAPSHOTS: ST.PETERSBURG


Kuten osa varmaan huomaskin, olin viime viikolla reissun päällä Venäjällä Pietarissa! Matka oli koulun kautta järjestetty viispäiväinen pikavisiitti viisumeineen kaikkineen.

Porukka jolla oltiin liikenteessä koostu eri vuosikursseilla opiskelevista IB:läisistä ja vaihtareista ympäri maailmaa. Reissun aikana käytiin yritysvierailuilla, kanaaliajelulla, ajeltiin limusiinilla Pietarin yössä, ihasteltiin taidetta ja kierrettiin kaikki isoimmat ja tunnetuimmat nähtävyydet läpi.
Tampereelta Helsinkiin kuljettiin bussilla jonka jälkeen matka Pietariin taittui laivalla. Tää oli itseasiassa mun eka kerta laivalla :D Alus oli ainakin viis kertaa isompi mitä luulin!!

Tässä nyt vähän yleistä tietoa kohteesta ja juttua siitä miten reissu meni!


Kohteena Pietari on sellainen että sinne tuskin koskaan olisin omin päin lähtenyt. Usein mahtakohdetta valitessa kallistun mahdollisimman lämpimään, eksoottiseen ja ostosystävälliseen kohteeseen. Sitä suuremmalla syyllä lähdin pää kolmantena jalkana matkaan! Tuntui siltä että tää oli semmonen paikka joka pitää nähdä.

Sää oli tämän hetkistä Suomen säätä viileämpi. Lunta satoi satumaisen kauniisti pieninä hiutaleina tasaisesti läpi viikon! Tämä oli positiivista vaihtelua Napapiirillä liiankin tuttuun "räntää vaakatasossa" tyyppiseen tykitykseen josta on kauneus kaukana. Fiilis oli jopa jouluinen :)


Vapaa-ajalla käytiin tsekkaamssa Pietarin yöelämää, syömässä ulkona, kuluttamassa ihan liikaa rahaa hotellin alakerran ylihintaiseen mutta niin ihanaan Starbucksiin ja tietenkin vähän siinä sivussa shoppailtiin. 

Hurahdin ihan nuihin maatuska nukkeihin :3 Ostin kaksi avaimenperää, yhden puisen koristeeksi ja vielä pienen magneetin jääkaapinoveen! En voinu vastustaa nuita kiiltäväksi lakattuja pyöreäposkisia mummoja, joita myytiin muuten joka toisen kaupan kyljessä ja kojussa nähtävyyksien laitamilla.


Hintataso oli Suomeen verrattuna hieman edullisempi. Ruoka ja juoma oli halpaa. Kurssi on tällä hetkellä kutakuinkin sitä luokkaa että euro vastaa n. 50 ruplaa, mikä on ilmeisesti edullisin pitkään aikaan. Vaatteet oli suunnilleen samaa hinta luokkaa, mutta liikevalikoima oli kotimaata huippeampi! Shoppailijoille suosittelen Galleria nimistä ostoskeskusta.

Ravintoloissa lasku maksetaan aina yhdessä, etenkin kun ollaan isolla porukalla. Tippiä kuuluu antaa noin kymmenen prosenttia loppusummasta ja smetanaa syödään kaiken kanssa. Kaljaa saa kaikkialta paikallisista ravinteleista ostarin Burger Kingiin ja sen hinta pyörii samoissa summissa veden kanssa.

Kuljettiin iso osa reissusta jalan. Hotelli ihan keskustan tuntumassa, joten alle puolen tunnin kävely matkan päässä löytyi kaikki mahdolliset liikkeet ja palvelut joita tarvita saattoi. Julkisella liikenteellä pääsee edullisesti pitkää pääkatua ees taas ja pidemmälle tarvittaessa. Hintaa bussin kertalipulla on 25 ruplaa eli n.50 snt.


Jos kulttuuri ja taide kiinnostaa niin Pietari on kohteena aivan nappivalinta! Kauniita katedraaleja ja palatseja oli niin paljon kun katsella jaksoi. Kaunein kaikista oli kuitenkin Talvipalatsi, missä kaikki mikä kimalsi oli kultaa! Sen yhteydestä löytyy The State Hermitage Museum josta löyty teoksia Van Goghilta Leonardo Da Vinciin. Mulle riitti kolme päivää ihan hyvin kaupungin yleisfiilikseen tutustumiseen. Kaupunki on sen verran kansainvälinen että englannilla, kohteliaisuudella ja muutamilla venäjänkielen perusfraaseilla pärjää pitkälle!

Yhteenvetona: Jos tykkäät, syödä, juoda, shoppailla, ihailla taidetta ja kierrellä kulttuuri nähtävyyksiä, Pietari is the place for you! Kantsii ennakkoluulottomasti lähteä testaamaan :) Sinne ei loppupeleissä sen suurempi matka ole kuin Tallinnaan.

Menkää kanaaliajelulle(ehdottomasti yö aikaan), ostakaa ainakin yksi maatuska ja muistakaa että vodkan kaveriksi pitää ottaa sitruunan sijasta suolakurkkua!

Ps. Heräskö kellään mielenkiinto Pietaria kohtaan? Onko kellään kokemuksia kohteesta? :)

10 kommenttia:

 1. ai että! olin itsekin Pietarissa pari viikoa sitten ja oli kyllä mahtava matka :) paitsi se kaikki nähtävä mm Eremitaasissa ja Verikirkossa, myös vain kaupungilla kävely oli kertakaikkiaan ihanaa kun on tuo pietari niin kaunis kaupunki! toisaalta suuri ja kansainvälinen kaupunki, mutta eroaa silti länsimaisista metropoleista. En ennen matkaa osannut muodostaa odotuksia, mutta kaupunki todella yllätti iloisesti. ihania kuvia sulla reissusta ja sun blogi on huippu, keep going girl <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinköö! Voi että uskon :) Se katukuva oli kyllä jo sinänsä tosi erilaista mihin on Suomessa tottunu ja kauniita koristeellisia rakennuksia täynnä. Mullekkin paikka oli kyllä positiivinen ylläri - Kiva ku jaoit fiiliksiä paikasta! Kiitos, I'll keep it up <3

   Poista
 2. Vauu olipa ihana ja kattava postaus :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää oli kyllä varmaan pisin postaus evööör meikän blogaushistoriassa :D <3 Kiitos!

   Poista
 3. kiitti reissusta milla.

  VastaaPoista
 4. Mä oon joskus miettinyt, että Pietari vois olla kiva! Maailmassa on kuitenkin niiin paljon kivoja kaupunkeja, että en ole sinne koskaan vielä päätynyt! Tosi ihania nämä sun kuvat. Mun matkakuume on ihan valtava, vaikka just muutama päivä sitten tulin Roomasta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia :) Sepä se, maailma on ihania näkemisen arvoisia paikkoja täynnä. Kohde kerrallaan vaan! Mulla kans tekis ihan sikana mieli alkaa suunnitella jo seuraavaa reissuu..

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä, että otitko ite tämän postauksen asukuvat? Olen nyt viime aikoina alkanu joka kerta miettimään, että onkohan se Milla ottanu nämäki ite... :-D ps. Pietari näyttää kauniilta niinku sieki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa näitä en oo ottanu! :D Toni on ollu viime aikoina linssin takana aika tiuhaan, ajastimella kuvaaminen hankaloituu sään takia syys/talvi aikaan.. Harmi. Ihana kuulla, kiitos! :)

   Poista