tiistai 11. marraskuuta 2014

KIHARAT

Oon saanu useaan otteeseen kysymyksiä siitä miten ja millä tukkaa laitan. No täältä pesee! 

Hieman hiustenlaittoni historiaa: Oon aina ollu suuuuper laiska laittamaan tukkaa. Tää tukan kihartaminen ja raudoilla käsittely on tullu kuvoihin vasta viime vuosina. Ensimmäinen muotoilurauta minkä omistin oli perus suoristurauta. Opettelin tekemään niitä kikkuroita joita rautaa kääntämällä saa, mutta en ollu ikinä oikeen tyytyväinen tulokseen. Mun tukka on tosi taipuisa, se kihartuu helposti mutta suoristuu takas samaa vauhtia. Kihara pakeni tukasta ennen puolta päivää eikä tulos ollu tarpeeksi tuuhea.

Sitten löysin sen ainoan oikean: Remington Pearl Pro Stylerin. Raudan lämpötilaa voi nostaa 230 asteesen asti ja kihara pysyy tukassa pitkään! Raudalla saa tehtyä joko korkkiruuvikikkuraa tai lainetta. Tyyli jolla oman tukan laitan on oma soveltama näiden kahden sekotus :D Tukkaa laittaeessa pitää muistaa pitää hansikasta tai kuvanlaista sormi suojaa, muuten palaa näpit ja pahasti (nim. on sitä kokemusta)!

Näin minun versio kiharasta syntyy:

1. Lämpösuoja tukkaan ja rauta lämpiämään 180 asteeseen. Muista suojata kädet!!

2. Ota halaumasi kokoinen hiusosio raudan kahden pään väliin. Mitä isompi osio sitä loivempi laine. Käännä rautaa 90 astetta eteenpäin ja kieputa hiusosion loppuosa yhden pään ympärille. Tämä on nyt se kahden tekniikan yhdistelmä. 

Thadaa! Tältä jäähtyneen kikkuran tulisi kutakuinkin näyttää. Ensimmäinen raudan kääntö luo laineen joka jatkuu korkkiruuvina latvaa kohti. Toista niin monta kertaa kun tukkaa riittää!

3. Kiharra otsatukka siten että kiedot hiusosion korkkiruuville yhden pään ympärille. Muista kieputtaa kihara siten että se kääntää tukan poispäin kasvoilta!

Puolessa välissä ollaan! Nyt vaan sama toiselle puolelle kunnes koko hius on käkkyrällä. 

4. Anna kiharoiden jäähtyä hetki ja harjaa ne auki, näin kihara säilyy huomattavasti paremmin.Jeeeee valmista tuli!! Sitten vaan lakkaa päälle nii kyllä pysyy ;)

Lisää hiusjuttua tulee myöhemmin tällä viikolla kampaus tutorialin muodossa. Pakko mainita vielä tähän loppuun että joku oli löytäny tänne blogiin hakusanalla: ysäri hiukset :D Hahaa, pakko myöntää kyllä tää laine on aika retro tietyllä tapaa!

Mitäs tykkäsitte? Löytyykö muita Pro Styler muijia?

14 kommenttia:

 1. Kyllä noi hakusanoilla löydetyt jutut on vaan välillä niin naurettavia :) Miunkin blogi löydetty yli 10 kertaa nimikkeillä Kouvolan jäähalli ja jopa 78 kertaa haulla juoksutrikoot ;D Hieman naurattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta säähän oot sportti muija ;) Mulla oli kerran löydetty haulla "miekkavalas" tai jtn hahah.. Olin eka silleen waaat, mutta sitten muistin että se varmaan johtu mun mielenkiintoisesta paidan vertauksesta tappajavalaaseen yhdessä postauksesta :D

   Poista
 2. ihana postaus ! ja kauniit kiharat, mie oon kans tosi laiska laittaan tukkaa.. kiharat olis ihana kun semmoset jaksais väsätä, mut ainaku niitä alkaa tekeen nii tuntuu et hiuskarvoja on enemmän ku tarpeeks ja toiseksi mun tukka on niin piikkisuora et saa kauan vääntää ennenku mitää tapahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiittii! Sun tukka on niiin upea ilman mittää laittamisiakin! Mutta kuule kun oikeilla aineilla ja laitteilla vääntäis niin varmasti sekin taipuis vaikka mille kikkuralle.. Ainakin hetkeksi :D

   Poista
 3. Onpas jännä tuo kaksipäinen kiharrinpuikko! Mulla on itselläni se tavallinen Remington Pearl Wand, mutta tuolla saisi kyllä varmasti tehtyä paremmin loivaa kiharaa. :o Tuo sun yhdistelmä toimii kyllä hyvin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie lähdin alunperin ostaan just sitä Pearl Wandia mutta tämän kanssa tepastelin anttilasta ulos :D Nimenomaan loivaan kiharaan tää on ihan paras!! ;) Kiitti!

   Poista
 4. Vauu olipa kiva postaus ♡ niin tarkasti kerrottu vaihevaiheelta♡ upeat kiharat kyllä enkä oo aikaisemmin tuollaista rautaa nähnytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiii kiitos! <3 Joo mie vähä aattelin että teen kunnolla tai en ollenkaan :D Tää rauta on vähän harvinaisempi, mutta sitäkin huipumpi!

   Poista
 5. Noi laineet näyttää sellaisilta, joita mäkin Ehkä osaisin tehdä!:D
  Kiva postaus, täytyy kokeilla jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellaki osaat tehä!! Tää on ihan järkky helppoa kun vaan tottuu tuohon raudan käsittelyyn :) Kiitos!

   Poista
 6. Mulla on itelläni toi lainerauta ihan perus puikon ja paksumman puikon lisäksi. :-D Mut pitää kokeilla tällästäkin toteutusta! Kiitti vinkistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö! Hei testaa ihmeeessä, mie tykkään tehä tällä tekniikalla niiin paljon enemmän kun sillä kieputus meiningillä :) Ole hyvä vaaaan!

   Poista
 7. Hei! Koska olet kyseisen raudan ostanut koska sitä ei tahdo löytyä mistään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä alkaa olla pari vuotta aikaa! Katoppa tuolta, Gigantista löytyy vielä :)
   http://www.gigantti.fi/product/terveys-ja-hyvinvointi/kihartimet/CI9522/remington-pearl-pro-styler-kiharrin-ci9522

   Poista