tiistai 5. toukokuuta 2015

DIY-WIRE BASKET

Tällä kertaa tehdään taas pientä sisustus tuunailua, hyvinkin edullisesta ja yksinkertaisesta materiaalista: kanaverkosta

Rakastan sisustuksessa kaiken maailman tilpehöörä kippoja ja koreja - ja siitä se kuuluisa ajatus sitten lähti. Tehdään siis super simppeleitä koreja joiden koon, korkeuden ja leveyden saa päättää iha itte. Ohjetta pystyy soveltamaan loputtomiin! Yksinkertaisuudesta huolimatta, tää vaatii hieman 1) hermoja ja 2) sorminäppäryyttä. Kohta tiedätte miksi..

Varoituksen sana, kun menette K-rautaan tai muuhun vastaavaan tarpeita hankkimaan, niin varautukaa siihen että verkkoa ei myydä kivoina pikku paloina. Ittekkin jouduin kotiuttamaan verkkoa pienen kanalan verran tätä varten :D Onneksi toi rulla oli halpa (alle 10e) ja siitä riittää sitten myös muihin projekteihin.


Tarvit:
- Kanaverkkoa / tässä 5 metriä :D vähempiki riittää..
- 2x pihdit / Toiset leikkaamiseen ja toiset taivuttamiseen


1. Rullaa verkkoa tasoa vasten. Ala laskemaan ruutu kerrallaan, kuinka pitkän / leveän / korkean korin haluat (kuva ylh.). Ole tosi tarkka kun alat leikkaamaan verkkoa että leikkaat varmasti oikeasta kohdasta. Mittojen ollessa tiedossa, nipsi leikkureilla ristin-mallinen koripohja irti. Suosittelen tekemään pienemmän testiversion eka nii tekniikasta pääsee perille.

Leikkaa kori verkkorullasta irti siten, että jätät jompiin kumpiin vastakkaisiin sivuihin haluamiesi ruutujen lisäksi puolen ruudun piikit molemmin puolin. (kuva alh oik.) Nämä piikit on ne, millä sivut kiinnitetään toisiinsa. Jätä kaikkiin yläreunoihin puolen ruudun mittaiset piikit.


2. Taita reunat yksi kerrallaan 90-asteen kulmaan. Käytä hyväksi jotain kovaa mitä vasten sivun taitat. Näin kulma on suorempi ja kädet ei kärsi niin paljoa.


3. Kun kaikki reunat on taitettu, kiinnitys alkaa. Ota taivutuspihdit ja käännä vastakkaisiin reunoihin jätetyt piikit viereiseen sivuun kiinni (kuva oik.). Tässä se sorminäppäryys nyt mitataan! :D Taita kaikki yläreunaan jätetyt piikit samaan malliin.


4. VALMIS!!! Helppoa ku heinänteko! Tulos on ihanan rustiikkinen ja industrial-henkinen! Koria voi käyttää periaatteessa mihin tarkoitukseen tahansa. Se toimii tuollaisenaan tai sen voi koristella nauhalla/ langalla, lisäämällä tägi reunaan roikkumaan tai puhkomalla korin kylkiin kahvapaikat. Tässä vielä pari fiiliskuvaa siitä miten korit on meillä käytössä.


Aika söpö eikö? :) Kuvissa oleva yksilö oli ensimmäinen testiversio, jossa yläreunan piikkejä ei taitettu vaan ne katkaistiin tyvestä poikki - Ei kantsi tehdä näin, nim. kokemusta on. Reuna jää täyteen pieniä teräviä saumakohtia, siksi tää kori toimii lähinnä koristeena pastapurkeille.

Mitä siellä tykätään? Kuka aikoo testata?


Blogi muuttaa 13.5 / Nappaa uusi osoite talteen:
!!!

19 kommenttia:

 1. ihan super kiva. Pitää niin testata!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tykkäsin kans!! Tätä pystyy vielä soveltaan niin moneen muuhun juttuun :)

   Poista
 3. Aijai kananverkko, käsityöihmisen kauhistus, aina sormenpäät hellinä kun tosta joutuu jotain työstämään. :D Olin vappuna siinä porukassa, jonka duunina oli hajottaa kaikki fuksikulkueen härwelit roskalavalle, ja niissäkin oli monessa käytetty kananverkkoa ihan urakalla... Että oli kyllä aika kovaa tekoa, eikä meillä ollut edes työhanskoja mukana!

  Mutta on tosi nätti kori ja hyvä idea! :) Tommonen on varmaan myös kätevä päällystää vaikkapa kankaalla, jos haluaa pitää tuon verkon ennemmin semmosena tukirankana tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaverkko on kyllä aika raskas materiaali käsille, mutta siitä saa kyllä niin paljon kaikkee kivaa aikaan :) Palkitsee!! Mutta voi hele, voin uskoa että oli melkosta hommaa se niiden purkaminen.. Hanskat kyllä tarttis varmana jos isompaa projektia alkaisin vääntämään..

   Toi kangas juttu vois kyllä toimia!! :)

   Poista
 4. Vinkkinä että esim Sinellistä tms. askartelukaupasta saa korujen tekoon tarkoitettuja pyöröpihtejä, joilla on helpompi taivutella voita pätkiä, sillä ne kapenee päätä kohti ja no. sopivat hyvin tarkkaankin työhön :) Mulla korujen teossa on käytössä sivuleikkurit, pyöröpihdit ja tavalliset työkalupihdit. mutta veikkaan että tuon teossa pärjää kahdella ensiksi mainitulla. taidan itsekin kokeilla kunhan kotiin pääsen asettumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! :) Näillä yllä olevilla pärjäs tässä projektissa kyllä ihan hyvin, kun ei sen enempää/ tarkemmin tarvinnu nuita päitä taitella. Testaa ihmeessä!! Tosta verkosta saa vaikka mitä kivaa aikaan kotiin.

   Poista
 5. Aivan ihana idea, toteutan, kunhan saan tuota verkkoa jostain käsiini!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ooo :3 Mustaki nää oli nii kivoja - Testaaa!!

   Poista
 6. Siis löysin nyt vasta sun blogin ja ihastuin kyllä heti!! Sulla on niin upee tyyli ja kateellisena täällä myös intohimoisena kirppis-shoppaajana oon ihaillu sun löytöjä! Oot niin kauniskin, tosi persoonallisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiii ihana, kiitos :) Ihana kuulla että ruudun takaa löytyy noin samanhenkinen tyyppi! Tervetuloa, ja ota sieki heti alkuun toi uus osote talteen ku muutetaan blogin kanssa Costumelle parin viikon päästä ;)

   Poista
 7. Tosi kiva idea!! Varmasti toteutan jos saan idean mihin tuollaisen laittaisin. :) Tuollainen kävisi hyvin hedelmäkorinakin, hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! :) Innostuin näiden teosta, tekasin kolme erilaista viikon sisään :D Näistä on vaikka mihin!

   Poista
 8. Taas kerran yllätyin mitä kaikkea kanaverkosta voikaan tehdä.Aivan ihana lopputulos!:)
  Millä ohjelmalla oot muokannut kuviin tekstit ym? Oon tekemässä lähiaikoina kans samantyyppistä diy-postausta ja kaipailen apua ohjeen kuvien muokkaamiseen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on matsku joka jaksaa yllättää :D Kiitos! Muokkaan nää tämmöset kuvat aina Pixlr editor-nimisellä kuvanmuokkaus ohjelmalla joka on ilmainen ja toimii netissä. Googlaappa! Se on semmonen karvalakki-versio photoshopista. Lisään siisn vaan eka valkoisen laatikon kuvaan ja siihen päälle sitten tekstin oikeaan kohtaan. Kysy jos et tajunnu! :)

   Poista